Segelbåt, roddbåt eller motorbåt

Det finns många olika typer av båtar att välja mellan när det är dags att köpa båt. Modellerna är inte ristade i sten, utan det finns faktiskt en hel del olika båtar som är en alldeles egen kategori. Ett mycket bra exempel på en sådan båt är den som kallas motor-seglaren och är, precis som namnet låter, en blandning mellan en motorbåt och en segelbåt.

Trots att det inte är ovanligt att det förekommer olika båtmodeller som är blandade, finns fortfarande grunderna kvar, några av dom är något du kommer få läsa om i denna text.motorboat-425053_960_720

När man talar om roddbåtar menar man i stort sätt alla olika båtar som drivs av den mänskliga kraften, istället för en motor. Denna båttyp är den allra första båt som någonsin sjösattes av en människa och trots att det finns många andra typer av båtar, är roddbåten fortfarande den som ligger högst upp på de allra flesta personers lista, för att den är nätt att ta sig fram med, men också för att den är mycket billig i drift.

Letar man efter en båtmodell med många olika typer av variationer och storlekar, är det motorbåten man bör se till. En motorbåt kan vara allt från en roddbåt med motor till de enorma lyxbåtarna som man kanske vanligtvis förknippar ordet med, trots att det faktiskt är den varianten av motorbåt som är mest sällsynt i Sverige.

Precis som roddbåten har segelbåtar funnits länge och har många år bakom sig. Segelbåten finns i många olika typer av modeller och storlekar för att passa så många olika typer av människor och sällskap som möjligt. Vissa väljer att köpa den lite mindre segelbåten för att glida runt under varma sommardagar, medan andra satsar på de stora familjebåtarna som har utrymme nog för många personer och flera övernattningar om man så önskar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *