Nytt år, nya möjligheter!

Vintern är lång, alldeles för lång. För dem av oss som har möjlighet att jobba med båten i vinterhallen försvinner aldrig båtkänslan helt. Att ha båten med pressning eller inplastad på gården gör att inte mycket jobb blir gjort på vintern.

Snart drar våren igång på riktigt. Det bästa vårtecknet är båtmässan i Göteborg. I år är det över 300 utställare, allt från båtutställare till ekolods-utställare. Mässan är i år 3:e till 11:e februari på svenska mässan som vanligt. Se till att boka ett hotellpaket på Gothia Towers. Här kan man ta hissen direkt ner till båtmässan.

Nytt för 2018

Det är inga nya lagar som tillkommit för 2018. Man ska fortfarande vara nykter på sjön även om detta diskuteras. Diskussionen är intensiv om verkligen samma nykterhetslag även är relevant på havet som i bilen.

Bränsle är en av de största utgifterna för alla båtägare. Det gäller främst motorbåtar men även segelbåtar som ofta kör på maskin. Även om nya båtar drar en bråkdel av de gamla motorerna är det fortfarande en stor utgift för båtlivet. Det har inte blivit bättre 2018. Från 1:e januari höjdes skatten på bensin och diesel. Skatten ökade med 27 öre per lite för diesel och 30 öre för bensin. Det är viktigare än någonsin att leta efter den billigaste bensinmacken. För att få det billigaste bränslepriset gäller det att jämföra olika stationer. För att få det billigaste priset kan de också vara en bra idé att skaffa ett bensinkort hos någon av kedjorna. Man kan jämföra olika bensinkort online via många olika sajter.

Vi kommer att befinna oss på båtmässan i Göteborg. Skicka ett mejl till info@sydostmarin.se om du vill mötas upp.

båtlivet