Ny eller begagnad båt

Oavsett om det är bilar eller båtar man talar om, finns det för- och nackdelar när det kommer till att köpa en ny eller begagnad. Det kanske vanligaste sättet att resonera är att man får ”mer båt för pengarna” om man väljer en begagnad, men tyvärr kan man även stöta på överraskningar somship-1198610_960_720 kan bli riktigt kostsamma om man inte har varit mycket noggrann att besiktiga båten innan köpet.

Det flesta människor anser nog att det är betydligt tryggare att köpa en ny båt där man vet om att alla delar är nya och att man även får ta del av garantin. Kanske är det till och med så att det är den nya, fräscha designen som lockar eller vetskapen om att nya båtar oftast är både snabbare och betydligt mer ekonomiska.

Precis som när det gäller vilken typ av produkt som helst, kan man göra riktigt bra kap när man köper begagnat jämfört med nytt, men det behöver heller inte betyda att det är dåligt eller att man gör en dålig affär genom att köpa en sprillans ny båt. Fördelen med att köpa båten helt ny är att du har en garanti och en trygghet på din båt. Tiden för garantin kan variera, men ofta brukar tillverkaren kunna lämna ytterligare en garanti som en extra säkerhet på t.ex. motor och skriv. En annan fördel är att du själv kan vara med och bestämma hur båten ska se ut och utrustas, vilka färger som ska användas eller att du får betydligt lägre driftkostnader i längden.

Självklart ska man även gå igenom de fördelar som finns med att köpa en begagnad båt. Oftast får man betydligt mer saker som man kanske skulle ha behövt betala extra för om båten var helt ny och köper man en begagnad båt från ett företag skyddas du av konsumentköplagen för dolda fel i upp till 3 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *