Hitta rätt båtlån

En båt kan kosta väldigt mycket när det kommer till själva båtköpet, p.g.a. detta är det tyvärr många människor som aldrig har råd att förverkliga sin dröm. I kanske det allra flesta fallen är det vanligast att man ansöker om ett båtlån för att kunnfishing-boat-1351068997Vf6a ha råd att köpa båten, men hur vet man då vilken typ av lån man bör ansöka om och vilket låneföretag är bäst?

Alla låneförmedlare har sina egna regler och villkor som passar just deras verksamhet och typ av lån bäst. När det kommer till större typer av lån är det inte ovanligt att man får låna cirka 80% av båtens värde, för att sedan stå för det resterande 20% själv. Anledningen till att man behöver stå för en del av båten själv är för att du som låntagare ska kunna försäkra låneförmedlaren om att du har tillräcklig ekonomi för att kunna ha råd med ett större båtlån. Precis som hos alla långivare så är det de inkomster du har, men även din ekonomiska situation som bestämmer hur stor summa du har rätt att låna.

Räntan på ett båtlån kan variera ordentligt beroende på vilken långivare man vänder sig till. Innan man ansöker om ett lån är det därför viktigt att kolla upp långivaren och jämför lån med så många andra företag som möjligt. Både med hur hög summa man har rätt att låna, men även för att se till att man får den absolut lägsta räntan. Idag behöver man inte enbart vända sig till de större bankerna för att få lån, utan kan med fördel välja något av alla de andra låneförmedlare som finns idag.

Om man inte vill uppge vad det är man ska använda pengarna till, kan man istället ansöka om ett blancolån, också kallad ett privatlån. Ett privatlån är ett lån helt utan säkerhet och du behöver inte ge någon typ av förklaring till vad du ska använda pengarna för. Fördelen med att ta ett båtlån är dock att du kan använda båten som säkerhet och därmed få till en lägre ränta.

Mer att läsa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *