Finansiera båten

Vi kommer i detta inlägg prata om hur man kan göra för att finansiera sitt båtinköp. Vi har tidigare gjort inlägg om man bör köpa ny eller begagnad båt och kommer inte gå djupare in på detta i detta inlägg. Vi fokuserar helt enkelt på finansieringen av båt i detta inlägg. Vi kommer att prata om båtar som har en prisklass från 5000 kr upp till en halv miljon.

En båt är vanligtvis den andra största investeringen man gör i livet tillsammans med bilen. Den absoluta största affären man gör brukar vara bostaden. Men efter denna kommer båten och bilen på andra plats. Barn skulle egentligen hamna på första eller andra plats men vi räknar inte med dem.

De flesta människor har en rätt tight ekonomi vilken gör att det tar lång tid innan man har råd att köpa en båt. Därför kollar många på olika finansieringstjänster för att ha råd med en båt. De vanligaste sättet är att låna pengar på huset och därefter köpa en båt för pengarna. De gör att man får en låg finansieringskostnad. Problemet är att långt ifrån alla äger ett eget hus. Många bor också i hyresrätter där man inte kan låna på bostaden. De finns också många som redan har sin bostad fullt belånad. De gör att man inte kan få låna mer pengar på bostaden.

Man kanske bara vill ha en båt för att ta sig ut till närmaste kobbe. Då räcker en båt för 5-15 000 kr. Om ekonomin ser bra ut förövrigt kan man ta ett sms lån för att ha råd med båten. Det blir en relativt låg kostnad jämförbart med att åka utomlands på semestern. Att få ha en båt och ta sig ut är en riktigt frihetskänsla. Se alltid till att betala tillbaka smslånet innan sista betalningsdatum.

För att sammanfatta. Det är okej att låna för att köpa en båt. Men det bästa är såklart om du sparar ihop summan själv!

liten-båt