Ansök om båtplats i god tid

Redan innan du åker iväg för att titta på en båt är det viktigt att skaffa en båtplats. I en större stad som Stockholm kan man behöva vänta så pass länge som mellan 2-3Amelia_Island_Shrimp_Boat år innan man har möjlighet att förvara båten någonstans.

Oavsett vilken båtklubb du väljer att kontakta, kommer troligtvis de allra flesta nämna att det finns ett kösystem som alla behöver följa. Här gäller det att vara mycket ihärdig och kontakta så många olika klubbar som möjligt. Tyvärr finns det många som står i kö, men som aldrig tar platsen som erbjuds, vilket gör att kön kan kännas betydligt längre än vad den faktiskt är. Med mycket vilja och envishet kan man faktiskt lyckas få en båtplats efter bara några veckor.

Vill man se till att ha en båtplats redo behöver man tänka stort. Nu går det inte att enbart välja en båtklubb och snällt vänta på sin tur, utan här gäller det att ansöka till så många olika båtklubbar som möjligt, kontakta båtklubbarna ofta och se även till att besöka båtklubben. De allra flesta båtklubbarna vill snabbt fylla en plats som har blivit tom och du kan då har möjlighet till förtur om du visat dig ordentligt intresserad.

Priserna för en båtplats kan variera väldigt kraftigt beroende på var i Sverige man tittar. En mycket vanligt årsavgift kan hamna någonstans mellan 3000-5000 kronor och då måste man även vara beredd på att ställa upp med vaktpass och kanske även hjälpa andra medlemmar att sjösätta eller plocka upp sina båtar. Har man ingen tidigare erfarenhet av båtar bör man försöka leta upp en klubb som har hantverkare och båtbutiker nära till hands. Då är det lättare att be om hjälp och det blir troligtvis även billigare att söka hjälp hos dessa än att söka sig till en verkstad längre bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *